Engega La Màquina!

Aquest dijous 28 de juny a les 19h s’inaugura La Màquina (C. São Paulo, davant el núm. 34), el nou espai cultural de La Maquinista obert al barri, amb programació pròpia però també a disposició de les activitats que les entitats dels barris de l’entorn vulguin proposar.
Amb la inauguració es presentarà la programació prevista pel mes de juliol i es podrà veure l’exposició “A tota màquina!” que hem comissariat i dissenyat des d’El globus vermell

L’exposició “A tota màquina!” explica la història de la Maquinista Terrestre i Marítima, ofereix un recorregut històric de l’àrea entre Sant Andreu, el Bon Pastor i el Baró de Viver i mostra els projectes de transformació que s’estan duent a terme actualment a l’entorn.
Horaris d’obertura (de moment, fins el 21 de juliol):
– dijous i divendres: 18.00-21.00
– dissabtes: 12.00-15.00 i 17.00-20.00

Pel que fa al programa d’activitats, n’hi ha un parell que també han estat concebudes per nosaltres:

Itinerari “Història i transformacions en marxa entre Sant Andreu i Bon Pastor”
L’itinerari pretén estimular una reflexió col·lectiva entorn de la història dels barris de Sant Andreu i Bon Pastor i les transformacions en marxa o previstes per un futur pròxim a partir de quatre eixos principals de l’Agenda Besòs: mixicitat, mobilitat, ecologia urbana i habitatge.
Diumenges 1 i 15 de juliol a les 12h. Durada 2h
+info: aquí

Taller familiar “Construïm una ciutat per a tothom”
Taller que pretén reflexionar sobre els aspectes que caracteritzen cada un dels espais públics: l’entorn que els delimita, la pluralitat de gent i d’usos, la història, la memòria i la identitat i les possibilitats de trobada i d’expressió.
Dissabte 7 de juliol, 12h. Durada 2h
+info: aquí