La ciutat imaginada

 

 

 

 

 

El consum de recursos i generació de residus al nostre planeta ha esdevingut un problema ambiental greu al llarg dels últims temps. A les ciutats és on, aquesta dinàmica es fa més palesa i és on, precisament, és més urgent prendre consciència de la problemàtica que això suposa pel medi ambient i, de retruc, per a la nostra salut.

Tots els habitants d’aquest planeta, des de les institucions més influents fins a cada un dels ciutadans, tenim el poder de modificar aquesta evolució per tal d’encaminar-la cap a una direcció més adaptada als cicles evolutius naturals.

A “La ciutat imaginada” es proposa als participans reflexionar sobre com utilitzem la ciutat en el nostre dia a dia, quins recursos necessitem per generar energia, quins edificis i espais utilitzem més i quins menys, com ens desplacem d’un lloc a l’altre, etc.

Mitjançant els elements de la sala (taules i cadires) i materials reciclats (cartrons, paper, llana, etc.) els participants han d’imaginar una ciutat amb els seus equipaments (parcs, hospitals, mercats, escoles, etc.) i representar com ens desplacem d’un lloc a l’altre (a peu, en bicicleta, transport públic, vehicle privat, etc.).

Posteriorment i partint de la ciutat que hagi sorgit, provaran de millorar-la per tal de fer-la més eficient: representant una mobilitat més respectuosa amb el medi ambient i intentant fer més eficient i sostenible l’abastiment de recursos (energia i aliments).

  • Lloc Fundació Joan Miró
  • Edats de 6 a 12 anys
  • Durada 2 hores
  • Dirigit a públic familiar i escolar
  • Conductors arquitectes membres d’El globus vermell
fotos