La Màquina es posa en marxa

El dissabte 5 de maig s’inaugura La Màquina (C. São Paulo, 34), el nou espai cultural de La Maquinista obert al barri i a disposició de les activitats que les entitats dels barris de l’entorn vulguin proposar.
Durant la inauguració, en el marc de les Festes del Barri del Bon Pastor, es podrà visitar l’exposició “A tota màquina!” i ho celebrarem amb una xocolatada.

L’exposició “A tota màquina!” explica la història de la Maquinista Terrestre i Marítima, ofereix un recorregut històric de l’àrea entre Sant Andreu, el Bon Pastor i el Baró de Viver i mostra els projectes de transformació que s’estan duent a terme actualment a l’entorn. L’exposició és gratuïta.

Està previst que La Màquina ofereixi una programació pròpia d’activitats i, alhora, estigui oberta a acollir actes i esdeveniments organitzats per entitats del Bon Pastor, Sant Andreu i Baró de Viver.
Les primeres activitats programades tindran lloc els dissabtes 5 i 12 de maig i formaran part del programa de les Festes del Bon Pastor (4-13 de maig de 2018) i de la Setmana d’Arquitectura de Barcelona (10-20 de maig de 2018), respectivament:

Itinerari “Història i transformacions en marxa entre Sant Andreu i Bon Pastor”
L’itinerari pretén estimular una reflexió col·lectiva entorn de la història dels barris de Sant Andreu i Bon Pastor i les transformacions en marxa o previstes per un futur pròxim a partir de quatre eixos principals de l’Agenda Besòs: mixicitat, mobilitat, ecologia urbana i habitatge.
Dissabte 5 de maig, 17h. Durada 2h
L’activitat és gratuïta, però és imprescindible inscriure’s a través del formulari. Clica aquí.
L’aforament és limitat a 25 persones.

Taller familiar “Construïm una ciutat per a tothom”
Taller que pretén reflexionar sobre els aspectes que caracteritzen cada un dels espais públics: l’entorn que els delimita, la pluralitat de gent i d’usos, la història, la memòria i la identitat i les possibilitats de trobada i d’expressió.
Dissabte 12 de maig, 17h. Durada 2h
El taller és gratuït, però és imprescindible inscriure’s a través del formulari. Clica aquí.
L’aforament és limitat a 20 nens i nenes.

Des d’El globus vermell hem estat treballant en la concepció general de la programació cultural, hem comissariat i dissenyat l’exposició “A tota màquina!” i estem desenvolupant les diverses activitats programades.