La Màquina es posa en marxa

La Màquina (C. São Paulo, davant del núm. 34), el nou espai cultural de La Maquinista obert al barri i a disposició de les activitats que les entitats dels barris de l’entorn vulguin proposar, està a punt d’obrir les portes.
Està previst que, en un futur proper, La Màquina ofereixi una programació pròpia d’activitats i, alhora, estigui oberta a acollir actes i esdeveniments organitzats per entitats del Bon Pastor, Sant Andreu i Baró de Viver. Però mentrestant, i aprofitant el marc de les Festes del Barri del Bon Pastor, La Màquina obrirà el dissabte 5 de maig perquè es pugui visitar l’exposició “A tota màquina!”

L’exposició “A tota màquina!” explica la història de la Maquinista Terrestre i Marítima, ofereix un recorregut històric de l’àrea entre Sant Andreu, el Bon Pastor i el Baró de Viver i mostra els projectes de transformació que s’estan duent a terme actualment a l’entorn. L’exposició és gratuïta.

Alhora, les primeres activitats programades tindran lloc els dissabtes 5 i 12 de maig i formaran part del programa de les Festes del Bon Pastor (4-13 de maig de 2018) i de la Setmana d’Arquitectura de Barcelona (10-20 de maig de 2018), respectivament:

Itinerari “Història i transformacions en marxa entre Sant Andreu i Bon Pastor”
L’itinerari pretén estimular una reflexió col·lectiva entorn de la història dels barris de Sant Andreu i Bon Pastor i les transformacions en marxa o previstes per un futur pròxim a partir de quatre eixos principals de l’Agenda Besòs: mixicitat, mobilitat, ecologia urbana i habitatge.
Dissabte 5 de maig, 17h. Durada 2h
L’activitat és gratuïta, però és imprescindible inscriure’s a través del formulari. Clica aquí.
L’aforament és limitat a 25 persones.

Taller familiar “Construïm una ciutat per a tothom”
Taller que pretén reflexionar sobre els aspectes que caracteritzen cada un dels espais públics: l’entorn que els delimita, la pluralitat de gent i d’usos, la història, la memòria i la identitat i les possibilitats de trobada i d’expressió.
Dissabte 12 de maig, 17h. Durada 2h
El taller és gratuït, però és imprescindible inscriure’s a través del formulari. Clica aquí.
L’aforament és limitat a 20 nens i nenes.

Des d’El globus vermell hem estat treballant en la concepció general de la programació cultural, hem comissariat i dissenyat l’exposició “A tota màquina!” i estem desenvolupant les diverses activitats programades.