Adequació del pati, Escola La Trama

Miniatura web

Entenent que l’esbarjo és un moment educatiu que ha de desenvolupar-se segons dos dels pilars del projecte educatiu d’aquesta escola -l’harmonia i la tranquil·litat-, es planteja el redisseny dels seus patis per donar-los un ús més divers i adequat a les diferents necessitats dels alumnes.

El projecte neix de la necessitat de fer més verds, ecològics i funcionals els espais de pati de què disposa l’escola. El centre educatiu es troba envoltat d’un entorn molt urbanitzat, amb pocs espais verds que permetin el contacte amb la natura.

Juntament amb tota la comunitat educativa, l’AMPA duu a terme un procés participatiu d’anàlisi, estudi i proposta dels espais exteriors a disposició. Del treball conjunt sorgeix un avantprojecte que recull els objectius, usos, necessitats i elements a incloure en el projecte a executar.

La proposta de treball per part d’El globus vermell contempla la redacció del projecte bàsic i executiu d’una forma col·laborativa amb els agents implicats en la redacció de l’avantprojecte i, a més, preveu que durant l’execució del projecte s’organitzin diverses jornades de treball participatives on poder realitzar certes feines de manera col·laborativa entre tota la comunitat escolar.

  • Lloc Escola La Trama, Sabadell
  • Durada 7 mesos (2017-2018)
  • Metodologia taller pràctic i teòric
  • Dirigit a comunitat educativa
  • Conductors arquitectes d’El globus vermell

+ pdf jornades familiars – pati La Trama

fotos sessió 01 - taller mur verd

+ vídeo sessió 01 – taller mur verd

fotos sessió 02 - taller plantació

+ vídeo sessió 02 – taller plantació

fotos sessió 03 - taller jocs fusta

+ vídeo sessió 03 – taller jocs fusta