Along the Wall Strip. Berlín, 30 years under transformation

Aquest any 2019 se celebra el 30è aniversari de la caiguda del Mur de Berlín.
Per commemorar-ho hem desenvolupat el projecte “Along the Wall Strip. Berlin, 30 years under transformation” el qual, a partir d’un doble recorregut fotogràfic -1997 i 2018- i de tres articles de reflexió, retrata la transformació urbana que ha sofert Berlín des dels anys 90 fins avui en dia al llarg de la traça del cèlebre Mur que va dividir la ciutat durant gairebé 30 anys.
El projecte –materialitzat en doble format: web i llibre– pretén interpel·lar el lector a través del recorregut i dur-lo fins a indrets on la reflexió prengui cos. L’objectiu és estimular el pensament i la visió crítica respecte de l’impacte de la transformació urbana derivada de la reunificació, així com respecte d’altres temes com la identitat de la ciutat, la memorialització del passat o la turistització de la franja del Mur.

Aquest projecte s’inclou en un conjunt d’activitats commemoratives organitzades per EUROM (European Observatory on Memories) amb el suport de la Stiftung Berliner Mauer (Berlin Wall Foundation) i que tindran lloc a Berlín el mes de setembre d’aquest 2019.