“Aproximacions”

“aPROXIMAcions”. Mostra d’arquitectura (jove) catalana

Exposició: del 14 de març a l’1 d’abril a l’ETSAB
Conferències de 13.30 a 15.00 els dies següents:
– 15 de març: N. Salvadó + D. Tapias, Ma!o, Amaya Martínez, Albert Carcereny, Josep Bunyesc
– 22 de març: Vora Arquitectura, 05 AM, El globus vermell, Jaume Farreny, H Arquitectes
– 29 de març: Arquitectura-G, Udeu, Undo, Taller 9S, Anna & Eugeni Bach

La segona edició del premi Arquia/Próxima 2008-2009, promogut per la Fundació de la Caixa d’Arquitectes, va incloure 18 propostes catalanes entre les 128 realitzacions seleccionades de tot l’Estat, escollides d’entre gairebé 2000 propostes presentades.
La present mostra té com objecte apropar les propostes catalanes seleccionades al públic local. Conjuntament amb l’exhibició de les obres seleccionades, la mostra té també com a objectiu presentar els 15 estudis d’arquitectes joves catalans que les han dutes a terme.
Amb mitjans i suports variats, davant de reptes, programes i públics heterogenis, amb intencions i preocupacions distintes, els estudis presents a l’exposició apleguen una rica pluralitat d’aproximacions al fet arquitectònic. Però aquestes aproximacions diverses (fins i tot a vegades divergents), tenen en comú, des de l’exercici primerenc de l’arquitectura, una actitud d’aprenentage, de maduració, d’exigència, amb l’objectiu prioritari de poder contribuir, tot i les dificultats, a la millora de  les nostres ciutats i paisatges, a la qualificació dels nostres espais de vida. En definitiva, res més que anar apropant-se, aproximant-se, dia rera dia, a l’Arquitectura.

– Fotos: visualitzar
– Pòster: descarregar
– Catàleg Arquia/Próxima 2008-09: on-line / pàgina “El globus vermell”