Article “L’arquitectura com a eina educativa” a la revista Temps d’Educació

Acaba de sortir el número 60 de la revista Temps d’Educació, el qual presenta com a tema principal la “Monografia: Infància, arquitectura i educació als Països Catalans”.

Aquesta monografia conté l’article “L’arquitectura com a eina educativa” que hem escrit des d’El globus vermell, a més d’interessantíssims articles d’amics i companys com en Jorge Raedó (Osa Menor); en Ricard Huerta; la Carme Cols i en Pitu Fernàndez (El nou safareig); en Rubèn Pineda; el Pablo Amor Méndez i la Cristina Llorente Roca (Arquitectives) i la Silvana Andrés Salvador (Arquilecturas).

El nostre article exposa la importància de l’ensenyament i la divulgació de la cultura arquitectònica, tant a infants i joves que estan en plena formació com a les persones adultes, per tal de construir una visió crítica dels entorns construïts que habitem quotidianament. S’explica, també, el programa educatiu Arqui-escola (+info), un projecte impulsat pel Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, que, precisament persegueix aquest objectiu, tot incidint en l’etapa educativa bàsica obligatòria.
El podeu llegir clicant aquí.

Temps d’Educació és una revista científica i acadèmica de pedagogia, amb periodicitat semestral, que publica treballs referits a l’educació i la formació en tots els àmbits i nivells. La revista acull estudis, informes de recerca i avaluació crítica d’experiències, com també reflexions, assaigs i notes de lectura. La revista va ser fundada el 1989 i és editada per l’Institut de Ciències de l’Educació, de la Universitat de Barcelona.