Comunicat sobre les afectacions causades pel coronavirus

En aquests dies de crisi sanitària deguda al COVID-19, volem denunciar i visibilitzar els perjudicis que ens ocasiona una paralització generalitzada de l’activitat, especialment a entitats culturals com la nostra.

La nostra missió és la de difondre coneixement i generar reflexió i debat i, sovint, aquest objectiu l’assolim desenvolupant activitats col·lectives i presencials: tallers, visites, itineraris, debats, processos participatius, etc.

Precisament, la primavera és el moment de l’any en què més augmenta l’activitat i, per tant, quan més feina tenim.
Amb la crisi que estem vivint, el 100 % d’aquestes activitats que teníem programades s’han cancel·lat o posposat sine die. Aquest fet perjudica greument la nostra solvència i sostenibilitat i és probable que la situació s’agreugi al llarg dels següents mesos.
A més a més, la majoria de les persones col·laboradores de l’entitat treballen en règim d’autònomes, fet que també agreuja la situació personal de cada una de nosaltres.

Per tot això, exigim a les administracions públiques que estableixin mesures específiques per ajudar, especialment, a les petites empreses i entitats que treballen en l’àmbit cultural (un sector, d’altra banda, que arrossega un infrafinançament crònic: 0,67% d’inversió pública a Catalunya enfront del 2% de mitjana a Europa). No estem parlant de préstecs ni moratòries en el pagament de quotes i impostos sinó d’ajuts i indemnitzacions que ajudin a la sostenibilitat i liquiditat de les entitats i de les persones que hi treballen.

Malgrat tot, seguim (tele)treballant en aquells projectes que per la seves característiques (publicacions, projectes de renaturalització de patis escolars, exposicions…) no s’han vist afectats per la situació actual i, almenys de moment, segueixen endavant.

Finalment, volem expressar el nostre suport a totes les empreses, entitats i autònoms/es que també es veuen greument afectades per aquesta situació i enviem ànims i força a tothom per passar aquests dies de confinament domiciliari.

Equip d’El globus vermell