Destacats de les VII jornades de Renaturalització d’espais i entorns educatius

El passat 18, 19 i 20 d’octubre es van celebrar les VII Jornades de Renaturalització d’Espais i entorns educatius a Barcelona a la Nau Bostik, coorganitzades per la Diputació de Barcelona, Ajuntament de Barcelona, Institut Metropoli, Institut de la Infància i l’Adolescència de Barcelona, Universitat Oberta de Catalunya a través del programa CoolSchools i El Globus vermell com a coordinadors del Programa Patis x Clima.

A través de ponències, taules rodones, mercats d’experiències, visites a centres educatius transformats  i molts moments pel debat i l’intercanvi es va generar un espai per a compartir a molts nivells. Van assistir més de 200 persones d’àmbits professionals molt diversos com són l’ecologia, l’ambientologia,  l’arquitectura, l’educació social, l’educació, la pedagogia, l’antropologia, l’enginyeria, la salut, el paisatgisme…

Van assistir representants de diverses administracions locals procedents de 8 comunitats autònomes diferents. Aprofitant la diversitat es va celebrar la I Taula Intersectorial Estatal d’administracions locals i autonòmiques, per a compartir reptes i propostes entorn als projectes de Renaturalització de l’Escola.

Durant les Jornades en destaquem dos fets la presentació del programa Patis x Clima en Acció i la inauguració de l’exposició Renaturalització d’Espais i Entorns Educatius. Eina de Resiliència Urbana on es mostra el cas de 6 ciutats; Barcelona, Cardedeu, Granollers, Manresa, Hostalets de Balenyà i Sant Feliu de Llobregat on l’administració ha entomat el repte i comparteixen el seu procés.

Van ser unes Jornades carregades d’informació i intercanvi. Podeu veure els detalls al resum de continguts de les Jornades. No deixeu de mirar les lectures recomenades durant les Jornades, com les que ens van compartir convidats especials com el Gustavo Duch o la Laura Guiteres posant veu a un text del Raul de Tapia.

+ resum de continguts jornades

fotos