Aquest curs 2022-2023 estarem En Residència a l’Institut Montjuïc

Aquest curs 2022-2023 El globus vermell participa com a col·lectiu resident a la nova edició del programa En Residència. Al llarg de tot el curs serem setmanalment a l’Institut Montjuïc de Barcelona per desenvolupar, conjuntament amb un grup d’alumnes i dos docents del centre i amb la mediació de la Fundació Joan Miró, un projecte de creació, des de la recerca i concepció inicial fins a la presentació pública.

En Residència. Creadors als instituts de Barcelona és un programa impulsat des del 2009 per l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB) i el Consorci d’Educació de Barcelona (CEB), i ideat en cooperació amb l’associació A Bao A Qu. Aquest programa introdueix la creació contemporània als centres públics d’educació secundària a través del contacte directe i continuat d’un creador amb els estudiants. Als artistes se’ls proposa que concebin una obra específicament pensada per ser desenvolupada, al llarg de tot el curs i dins l’horari lectiu, juntament amb un grup d’alumnes.

El nostre plantejament consisteix en desenvolupar un projecte que tingui per objectiu transformar (alguna cosa de) l’entorn quotidià per millorar (l’institut, el barri…) i/o beneficiar (la comunitat educativa, el veïnat…). Decidir què farem, totes juntes, alumnes i creadors, serà la primera part d’un projecte que es desenvoluparà a partir de l’autogestió, la participació activa, la recerca, l’experimentació, la reflexió i, finalment, la creació col·lectiva.

Amb la finalitat de compartir l’evolució del projecte en aquest blog els estudiants expliquen les diferents sessions de treball.