Encuentro Internacional de Infancia, Arquitectura, Educación e Inclusión

Els dies 19 i 20 de gener del 2019 se celebrarà a Madrid el “Encuentro Internacional de Infancia, Arquitectura, Educación e Inclusión“. El globus vermell ha estat convidat a participar-hi per explicar el projecte de “motxilla pedagògica” sobre el Palau Nacional que estem desenvolupant per al MNAC (Museu Nacional d’Art de Catalunya).

L’esdeveniment girarà entorn de quatre conceptes, Infància, Arquitectura, Educació i Inclusió, perquè “no es tracta de fer espais educatius que atenguin les necessitats especials de col·lectius concrets, sinó de fer espais inclusius, pensats per i per a tot tipus de públics.

Entenem per espai arquitectònic el fruit de les necessitats físiques, ètiques i estètiques dels seus usuaris, del moviment quotidià o extraordinari dels seus cossos, de la respiració de tota la comunitat. Si algú queda fora, no és un bon espai arquitectònic.
Ens interessa com es defineix aquest espai i la seva relació amb la funció educativa del mateix. Tot material pedagògic, infraestructura arquitectònica, paisatge educatiu… ha d’enfortir el projecte pedagògic que en si és tota comunitat, sigui col·legi, ciutat, país o planeta.
Entre els professionals convidats, uns incideixen més en “Infància”, el nucli al voltant del qual creixem i ens estructura, l’aire profund que respirem encara en la vellesa.
Altres emfatitzen la vessant “Arquitectura”, l’espai que ens acull i dóna forma, el lloc que construïm amb el nostre desig i perícia tècnica. El nen comprèn amb el cos i la ment l’ambient que l’envolta servint-se de les eines de lectura i transformació del món.
N’hi ha que ancoren el seu esdevenir professional en l'”Educació”, traçant rutes pedagògiques que orienten l’aprenentatge del nen a través de projectes compartits, consensuats i reptadors que ordenen l’espai on esdevenen.
Centrats en la “Inclusió”, tots els projectes convidats escriuen el poema on hi ha la infància i joventut completa, sense excepció. No hi ha paraules equivocades o prescindibles, tots els nens i nenes són necessaris en la societat que els va donar a llum.

Dissabte 19 (10.00-20.00) i diumenge 20 (10.00-15.00) de gener de 2019
Auditorio 400. MNCARS, Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía. Madrid

Organitza: Escuela en Arquitectura Educativa de la UAM
Col·labora: MNCARS, Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía
Direcció: Jorge Raedó (Osa Menor)

+info:
Informació
Projectes convidats
– Inscripció gratuïta a aquest formulari