Estrena de “Ciudades Imposibles Barcelona”

El proper dimecres 14 d’octubre a les 17.00 h s’estrena el projecte Ciudades Imposibles Barcelona!

Aquest dia i a aquesta hora es farà pública la plataforma digital interactiva, resultat final d’aquest projecte, i s’inaugurarà un artefacte expositiu, com a presència física del projecte, al Museu Etnològic i de Cultures del Món.

Ciudades Imposibles Barcelona aborda, des de les memòries compartides amb gent del barri i amb diversos professionals i de l’arxiu documental generat, les eternes obres de la futura estació intermodal de la Sagrera i de transformació de l’eix ferroviari, així com tots els projectes de l’entorn descartats al llarg dels anys.
El projecte es concreta en una plataforma digital on, a partir d’una dramatúrgia hipertextual, cada usuari/espectador fa un recorregut interactiu, únic i personal, gràcies a diverses micro experiències d’observació (plànols i fotografies), lectura (textos), audició (testimonis dels veïns) i visionat (vídeos diversos).
D’altra banda, a la instal·lació museística del Museu Etnològic i de Cultures del Món, s’hi desplegaran parts del contingut de la plataforma digital i de la recerca realitzada.

Aquest projecte forma part de Ciudades Imposibles (PDF en castellà i anglès), una plataforma impulsada per la Compañía Opcional, dirigida per Aristeo Mora, que estudia i analitza la manera com els projectes arquitectònics i urbanístics inconclusos o fallits afecten diferents ciutats al món.
La versió barcelonina, que es presentarà dintre del programa “Creació i museus” del Grec, Festival de Barcelona, ha estat desenvolupada en col·laboració amb El globus vermell i ha comptat amb el suport de la Nau Ivanow i el Museu Etnològic i de Cultures del Món.