Disseny del muntatge de l’exposició “Desperta, Europa!”

Els últims mesos hem estat treballant en el disseny del muntatge de l’exposició “Desperta, Europa! Solidaritat amb Bòsnia i Hercegovina durant la guerra de 1992-1995. La relació Barcelona – Sarajevo” que arriba a Barcelona per recordar el setge de Sarajevo 30 anys després, contribuir al coneixement d’un capítol recent de la història contemporània d’Europa i estimular la reflexió sobre el sentit i la pràctica de la solidaritat.

L’exposició original, que va ser creada i inaugurada al Museu d’Història de Bòsnia i Hercegovina l’any passat, s’ha complementat amb contingut addicional sobre els projectes i iniciatives solidàries impulsades des de Barcelona i Catalunya (tant des de la societat civil com d’entitats públiques i privades) per ajudar a la població civil de Bòsnia i Hercegovina durant la guerra i el setge de Sarajevo.

El muntatge expositiu que hem dissenyat es basa en set mòduls de tres bastidors de fusta d’on pengen les lones impreses i organitzats seguint la forma circular del panòptic.
El disseny gràfic de l’exposició l’ha realitzat en Nacho Sanz amb la col·laboració de Miguel Ángel Ramos López (Sambenito).
L’exposició a Barcelona ha estat coproduïda per l’EUROM i l’Ajuntament de Barcelona.

Desperta, Europa! Solidaritat amb Bòsnia i Hercegovina durant la guerra de 1992-1995. La relació Barcelona – Sarajevo”
Del dimecres 26 d’octubre de 2022 al diumenge 8 de gener de 2023
La Model. C. Entença, 155 (al panòptic central)
Horaris:
– Dijous i divendres: 16.00-19.00
– Dissabte: 10.00-14.00 + 16.00-19.00
– Diumenge: 10.00-14.00

+info:
vídeo sobre l’exposició (català)
vídeo sobre l’exposició (anglès)