Durant les VII Jornades de Renaturalització d’Espais i Entorns Educatius vam poder gaudir de l’exposició La Renaturalització com a Eina de Resiliència Urbana. La renaturalització de l’escola i els seus entorns com a eina de mitigació del canvi climàtic és avui una realitat al nostre país i arreu. Els projectes de Renaturalització de l’Escola s’enmarquen en projectes globals de ciutat, i aquí ens expliquen el context.
L’exposició mostra el cas de 6 localitats; Barcelona, Cardedeu, Granollers, Manresa, Hostalets de Balenyà i Sant Feliu de Llobregat on l’administració ha entomat el repte i comparteixen el seu procés.
Durant les Jornades vam poder gaudir de la presència de representants d’aquestes localitats i vam compartir de primera mà la seva experiència.
Gràcies per la vostra presència Jose Cano i Mireia Mestre del Departament de Programes Educatius de Ciutat de l’Ajuntament de Barcelona, Anna Asbert Viaplana com a Tècnica de Desenvolupament Comunitari i Lluïsa Carrillo, com a tècnica d’educació, ambdues de l’ajuntament de Cardedeu. Aixa Rodriguez Hilario de l’Oficina de Serveis Ambientals de l’ajuntament de Sant Feliu de Llobregat. Francesc Arolas Pou, Regidor de Medi ambient i Espais verds, Salut pública i Consum, Atenció a la ciutadania i Transparència i Bon govern de l’ajuntament de Granollers i Pol Huguet i Estrada, Regidor d’Acció Climàtica i Educació de l’ajuntament de Manresa.
+ PEP Pla educatiu de poble. Ajuntament de Balenyà
+ Transformem els Patis. Bressols pel Clima. Ajuntament de Barcelona
+ Emmiralla’m. Ajuntament de Cardedeu
+ La comunitat educativa transforma i millora la ciutat. Ajuntament de Granollers
+ La biodiversitat entra a la ciutat. Ajuntament de Manresa
+ Refugis climàtics a les escoles. Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat
Organització El globus vermell
Lloc Nau Bostik
Data d’inauguració 18 d’octubre de 2023
Col·laboren Ajuntament de Balenyà, Ajuntament de Barcelona, Ajuntament de Cardedeu, Ajuntament de Granollers, Ajuntament de Manresa i Ajuntament de Sant Feliu