“Fer mercats, fer ciutat”. Exposició i activitats a El Born CCM

memories-dun-mercat

El cicle “Memòries d’un mercat“, organitzat per El Born Centre de Cultura i Memòria, proposa pels propers mesos una àmplia programació d’exposicions, taules rodones, jornades, tallers familiars i espectacles que aprofundiran, de manera general, en la història i evolució de la xarxa de mercats de Barcelona i, de manera més particular, en la història i l’arquitectura de l’edifici del Mercat del Born.

Des d’El globus vermell hem comissariat l’exposició “Fer mercats, fer ciutat. La xarxa de mercats de Barcelona dibuixada“, la qual suposa una continuació del projecte que vam engegar amb el llibre “Barcelone, la ville des marchés” publicat el 2015.
Barcelona pot presumir de ser l’única ciutat del món que encara manté en actiu la xarxa de mercats coberts concebuda a mitjan segle 19. Aquests mercats públics han estat i són veritables centres de barri, dinamitzadors de vida i d’activitat al seu voltant. L’evolució de la seva arquitectura evidencia la capacitat que han tingut per adaptar-se als nous temps i a unes noves necessitats.
L’exposició, gratuïta i oberta del 4 d’abril al 2 de juliol del 2017 a l’Espai Sebastià Dalmau, proposa un recorregut pels mercats de Barcelona a través de diversos dibuixos fets a mà per il·lustradors professionals, sketchers, dibuixants i arquitectes.

En paral·lel a l’exposició també hem organitzat dues jornades de dibuix a l’entorn del Mercat del Born:

Born to sketch. Famílies
Dissabte 13 de maig, de 17 a 19h
En el marc de l’exposició “Fer mercats, fer ciutat. La xarxa de mercats de Barcelona dibuixada“, elaborarem un mapa il·lustrat comunitari que descrigui l’edifici a partir dels vostres dibuixos!

Born to sketch
Diumenge 14 de maig, d’11 a 13h
En el marc de l’exposició “Fer mercats, fer ciutat. La xarxa de mercats de Barcelona dibuixada“, farem un sketchcrawl al voltant d’El Born CCM que completarà l’exposició. Una trobada d’aficionats al dibuix per immortalitzar l’entorn de l’edifici de Josep Fontserè.