Festa d’Arquitectura: Revivim el Dispensari Antituberculós

El Col·legi d’Arquitectes de Catalunya impulsa ‘10 Festes d’Arquitectura 2023’, una evolució de la Setmana d’Arquitectura que tindrà lloc en diferents escenaris de Barcelona del 25 de març al 10 de juny. La Setmana d’Arquitectura passa, així, de 10 dies a 10 setmanes amb la mirada posada en el futur: Barcelona Capital Mundial de l’Arquitectura 2026.
Les Festes d’Arquitectura volen posar en valor un espai o un edifici concret de cada districte: identificar-lo, conèixer els reptes que té per davant i donar un impuls per a tirar-los endavant.

La Festa d’Arquitectura de Ciutat Vella “Revivim el Dispensari Antituberculós” vol reivindicar el valor històric i cultural d’aquest edifici i posar l’atenció amb el seu ús futur i el vincle entre arquitectura i salut. Actualment acull el CAP del Raval Nord, el qual d’aquí a poc temps aquest es traslladarà a la capella de la Misericòrdia. Quin ús se li donarà aleshores a l’Antituberculós?
És en aquest context que des d’El globus vermell farem visites guiades a l’edifici per explicar-ne els conceptes principals i el seu valor arquitectònic.

Festa d’Arquitectura de Ciutat Vella “Revivim el Dispensari Antituberculós”
Antic Dispensari Antituberculós.  C. Torres i Amat, 8. Barcelona
Dissabte 8 d’abril de 2023, d’11.00 a 14.00 h
– Visites guiades a l’edifici (El globus vermell)
– Taller de dibuix arquitectònic (Urban Sketchers Barcelona)
– Exposició del projecte de rehabilitació de la Unió de Cooperadors de Gavà (Meritxell Inaraja)
+ Vídeo Festa d’Arquitectura de Ciutat Vella 2022