3a Trobada Internacional d’Educació en Arquitectura per a la infància i la joventut

III encuentro-blog

Després de la 1a trobada (Madrid, 31 de maig del 2014) i la 2a trobada (Barcelona, 12 de juliol del 2014), finalment arriba la 3a Trobada Internacional d’Educació en Arquitectura per a la infància i la joventut (Madrid, 16 i 17 de gener del 2016).
El últims anys hi ha hagut un creixent interès per aquest tipus d’ensenyament confirmat per l’increment d’arquitectes que s’hi dediquen i afavorit per iniciatives que promouen la implicació activa dels infants en el seu entorn urbà.
La present
trobada, per tant, pretén oferir un panorama de l’educació en arquitectura per a infants i joves a través de l’experiència de diferents equips dedicats a aquest tema en l’àmbit internacional. L’enfocament des de diferents perspectives i nacionalitats pretén fer visible la innovació educativa i la pluralitat de formes d’apropament que possibilita: l’educació artística, el coneixement tècnic, la creativitat o els processos de participació seran alguns dels punts de partida per al seu desenvolupament.
L’arquitectura i el coneixement de l’entorn urbà construït, si bé estan previstos com a matèria en el currículum escolar, no han arribat a consolidar-se com una part rellevant dins del mateix, de manera que la trobada s’erigeix, també, en un espai de reflexió sobre el seu abast i importància.
Les intervencions s’agrupen al voltant de tres temes principals:
Educació en arquitectura en escoles i centres educatius (educació reglada).
Educació en arquitectura a museus i altres espais alternatius (educació no reglada).
Educació en arquitectura com a eina per dissenyar espais amb nens i joves.

En motiu de la trobada diversos dels col·lectius que treballem en aquest àmbit hem escrit articles de reflexió sobre diversos aspectes.
El globus vermell hem escrit amb Chiquitectos un article titulat “Metodología de participación infantil y objetivos en ciudad e infancia” que podeu llegir clicant aquí.

+info:
– Dates i hores: dissabte 16 (10-14h + 16-20h) i diumenge 17 (10-14h) de gener del 2016
– Lloc: Auditori 200 del MNCARS (Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía), Madrid
web oficial
programa complet
inscripcions (abans del 30 de desembre de 2015!)