Initiating projects: presentació llibre i documental

L’octubre del 2010 l’AJAC va organitzar el Simpòsium Internacional d’Arquitectura Jove: “Initiating projects” que es va celebrar a Barcelona.
I aquest dimecres que ve, 21 de març de 2012, a les 19:00, es presentarà a l’Altell del COAC el llibre i el documental que en relaten l’experiència.
El globus vermell va participar en el Simpòsium organitzant el workshop “Start a project now / Barcelona opina“, amb el qual preteníem replantejar els processos d’inici dels projectes urbans a partir de dinàmiques creatives i participatives. Per aconseguir-ho vam proposar una acció a la Plaça Nova de Barcelona (davant la seu del COAC) en la que prevèiem la intervenció dels arquitectes participants al Simpòsium, alhora que buscàvem la implicació del màxim de gent possible (veïns, vianants, turistes,…) que passava per allà.
L’objectiu del workshop era realitzar una consulta ciutadana oberta i democràtica, però també lúdica, per recollir l’opinió de la gent sobre la ciutat de Barcelona (allò que ens agrada i allò que ens desagrada), dada fonamental per començar a plantejar les necessitats i prioritats urbanes.
El workshop, a més de desenvolupar-se físicament a la Plaça Nova durant aquella jornada, també disposava d’una versió digital i interactiva en format blog, que encara podeu consultar (i també dir-hi la vostra) clicant aquí.
I aquí teniu un vídeo on expliquem el workshop i reflexionem sobre el futur de l’arquitectura i la professió.