Itinerari “La Diagonal: història urbanística i identitat social d’una ciutat”

diagonal_vista

L’avinguda Diagonal és el carrer més llarg de la ciutat de Barcelona. La història del seu traçat i la seva consolidació ha ocupat més d’un segle, des de 1884, amb la construcció d’un breu tram comprès entre el carrer Pau Claris i el passeig de Gràcia fins als nostres dies, amb l’arribada de l’avinguda al mar i la reordenació de l’àrea del Besòs. El seu traçat, per tant, adopta diverses morfologies i reflexa realitats socials molt diferents.
Arquitectònicament no és menys interessant. L’avinguda ofereix testimonis de diferents èpoques i estils que mereixen també la seva atenció particular i que, en conjunt, ens permeten resseguir la història de Barcelona dels últims 150 anys.
Ara, arran de la reurbanització del tram comprès entre el Passeig de Gràcia i la plaça de Francesc Macià, l’Ajuntament de Barcelona impulsa aquests itineraris, concebuts i monitoritzats per El globus vermell, amb la intenció de donar a conèixer la història i el patrimoni arquitectònic d’aquesta important avinguda de la ciutat.
Els itineraris es faran cada diumenge (a partir del 29 de març) d’11 a 13, són gratuïts i cal inscripció prèvia.
+ info:
· Itinerari “La Diagonal: història urbanística i identitat social d’una ciutat”
· Diumenges dels Vianants (a la Diagonal i al Passeig de Gràcia)
· Un segle d’història de la Diagonal