Jornada d’Arquitectura i Paisatge + visites durant la Nit dels Museus a la Fundació Joan Miró

El proper dissabte 19 de maig, en el marc de la Setmana d’Arquitectura i coincidint amb el dia de La Nit dels Museus, la Fundació Joan Miró organitza, en col·laboració amb El globus vermell, la segona Jornada sobre Arquitectura i Paisatge.
L’arquitectura i el paisatge que ens envolta ens proporcionen espais que poden ser viscuts de moltes maneres. En aquesta jornada proposem, mitjançant diverses activitats simultànies a diferents espais de la Fundació i de l’entorn, observar l’arquitectura, jugar-hi, dibuixar-la, construir-la i experimentar-la.

Programa:
– 11.00 – 24.00 > Taller “La ciutat on vivim
– 11.30 – 13.00 > Visita dialògica “La Miró en conversa
– 17.00 – 19.00 > Taller “La Miró amb ulls de sketcher

Per complementar la Jornada, durant La Nit dels Museus a la Fundació Joan Miró oferirem les següents visites guiades a l’edifici dissenyat per Josep Lluís Sert:
– 19.30 > català
– 20.30 > castellà
– 21.30 > català
– 22.30 > castellà

Taller “La ciutat on vivim
Barcelona és una ciutat molt densa i, alhora, una de les que té menys espais verds. A l’Eixample, concretament, el 95% de superfície està construïda o asfaltada i només un 5% és de terra i transpira.
Què passaria si aprofitéssim tots els espais lliures per reverdir-los (voreres, patis, balcons, terrats…)? Quines activitats hi podrien tenir lloc (horts urbans, zones d’esbarjo, cinema a la fresca…)?
En aquest taller farem realitat una ciutat més verda i, per tant, més saludable per a tots i totes, i imaginarem quines activitats ens agradaria fer-hi!

Visita “La Miró en conversa
Proposem als visitants una conversa amena tot passejant per la Fundació, mentre observem la seva arquitectura.
Conversar és posar a l’abast dels altres els coneixements propis. Per conversar sobre un tema no cal saber-ne; cal saber escoltar, observar i donar-se amb respecte i generositat. Conversar és una forma d’aprenentatge, ja que el contrast d’opinions i la informació que compartim eixamplen les nostres visions inicials. En una conversa no hi ha protagonistes, sinó punts de vista diferents.

Reserves aquí

Taller “La Miró amb ulls de sketcher
La tècnica del mapa il·lustrat permet plasmar la pròpia mirada sobre un entorn concret per mitjà del dibuix.
Durant l’activitat ens fixarem en espais diferents, tant de l’edifici de la Fundació (sales d’exposició, patis, terrassa…) com de l’entorn més proper (Jardins Laribal, Jardí d’escultures…).
Tot seguit, confeccionarem un mapa il·lustrat amb els dibuixos de tots els participants.

Reserves aquí