La transformació dels patis de les escoles en espais verds

D’uns anys ençà, a Catalunya hi està havent una revolució dels patis a les escoles. Molts centres educatius volen transformar els patis de paviments durs i llisos en espais més verds i estimulants.
Com que una gran majoria dels patis escolars del país van ser volgudament dissenyats com a uniformes i sense vegetació, aquests projectes solen afrontar una sèrie de reptes tècnics agronòmics que es repeteixen en molts dels casos. Això hi fa necessari un treball professional interdisciplinari que inclogui també la participació dels professionals dels espais verds, si no volem que aquests enjardinaments (petits o grans) fracassin, deixant aquesta revolució en una moda de canvis d’imatge a curt termini.

El proper dissabte 27 d’octubre se celebra una jornada tècnica sobre “La transformació dels patis de les escoles en espais verds” a Castellar del Vallès, organitzada pel Viver Tres Turons en col·laboració amb el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació.
Juntament amb altres professionals del món de l’educació, la biologia o l’arquitectura, El globus vermell hem estat convidats a participar-hi per explicar les nostres experiències de transformació de patis escolars.
Des del nostre punt de vista, la permacultura és la resposta integral a la transformació d’aquests ecosistemes escolars i així ho transmetem i ho apliquem a través dels nostres projectes i organitzant jornades divulgatives (a la web Educapermacultura hi trobareu informació sobre les jornades de permacultura i educació que hem organitzat el 2017 i el 2018).

Per veure el programa de la jornada “La transformació dels patis de les escoles en espais verds”, cliqueu aquí.
La jornada és gratuïta però cal inscripció prèvia.
Esperem veure-us-hi!