Llibre “Barcelone, la ville des marchés”

mercats bcn-blog

Finalment, després d’una gran dedicació feta amb una il·lusió immensa, ja podem anunciar la publicació del llibre “Barcelone, la ville des marchés” (Barcelona, la ciutat dels mercats).
El llibre, editat per l’editorial francesa “Mon Cher Watson“, retrata l’urbanisme, l’arquitectura, la història i la societat de la ciutat de Barcelona, des de l’aparició dels primers mercats coberts, a mitjan segle 19, fins a l’actualitat. I ho fa posant el focus en la xarxa de 40 mercats públics, veritables centres de barri i dinamitzadors de vida i activitat al seu voltant, constantment repensats, redissenyats i modernitzats per adaptar-se als temps.
El llibre, a càrrec de Miguel UsandizagaEl globus vermell, inclou l’article “Barcelone en théorie” (Teoria de Barcelona) de Miguel Usandizaga, acompanyat de dibuixos del mateix autor, i l’article “Barcelone, ville et marchés” (Barcelona. Ciutat i mercats) de Sergi Garriga Bosch. La resta de textos i plànols han estat elaborats per El globus vermell.
Els dibuixos que acompanyen les explicacions dels mercats són obra de dibuixants urbans que hem assistit a les trobades (amb visita guiada al mercat inclosa) organitzades per El globus vermell.
La primera edició del llibre s’ha fet en francès, anglès i castellà, però esperem poder-lo editar aviat també en català.

Col·lecció “Cartes des Architectures Discrètes”
Aquest llibre forma part de la col·lecció “Cartes des Architectures Discrètes”, juntament amb els ja editats “Lilongs Shanghai” i “Rajasthan Shekhawati. Puits et reservoirs”.
Cada un dels llibres d’aquesta col·lecció explica una ciutat o regió a partir d’un aspecte propi i singular d’aquesta. Així, el de Shanghai ho fa a través dels lilongs, els carrers o passatges tradicionals generadors del teixit urbà original de la ciutat, i el de la regió de Shekhawati, al Rajasthan (Índia), ho fa mitjançant els pous i dipòsits d’aigua a l’entorn dels quals s’ha anat organitzant la vida en aquesta regió tan àrida.
Altres característiques pròpies dels llibres d’aquesta col·lecció són la profusió d’imatges (gairebé totes il·lustracions fetes a mà), el format desplegable en acordió d’uns 4 metres de llarg i que tots els textos estan en tres idiomes (francès, anglès i llengua local).

Presentacions
– divendres 13 de novembre, 19.30: Llibreria “Le rideau rouge“, París
– dimecres 25 de novembre, 19.00: Llibreria “Jaimes“, Barcelona
– dimecres 2 de desembre, 18.30: Llibreria “Ulysse“, París
– dijous 10 de desembre, 19.00: Llibreria “La Central-Raval“, Barcelona

Barcelone, la ville des marchés
A càrrec de Miguel Usandizaga i El globus vermell
Text “Barcelone en théorie”, Miguel Usandizaga
Text “Barcelone, ville et marchés”, Sergi Garriga Bosch
Resta de textos, El globus vermell
Mon Cher Watson, éditeur.
Col·lecció Cartes des Architectures Discrètes
Edició trilingüe: francès, anglès i castellà
ISBN: 978-2-916981-02-4 | ISSN: 2110-0152
Preu: 20 €
+info: Dossier PDF