Park(ing) Day Barcelona 2015

parkingdaybcn-blog negre

El Park(ing) Day és un esdeveniment anual on diverses persones, col·lectius i entitats ambientals, artístiques, socials,… transformen, de forma temporal, places públiques d’aparcament en petits espais verds, lúdics o de descans amb l’objectiu de reivindicar una ciutat:
– Més verda, amb més parcs i jardins i amb més biodiversitat
– Amb més espai públic de qualitat, dissenyat per a les persones i no per als cotxes
– Conscienciada i activa per la reducció de la contaminació atmosfèrica i acústica
– Que aposti per una mobilitat sostenible

El Park(ing) Day es va celebrar per primer cop l’any 2005 a San Francisco (EUA) per iniciativa del col·lectiu d’arquitectes Rebar. Actualment es realitza a més de 170 ciutats de tot el món i cada any creix el nombre de ciutats participants.
A Barcelona l’any 2014 el Park(ing) Day es va celebrar per primera vegada de forma coordinada, sota l’impuls de l’Espai Ambiental. Hi van participar unes 40 entitats i es van realitzar 30 instal·lacions.
Des d’El globus vermell vam participar-hi fent una de les intal·lacions –Park(ing) 1:50– i encarregant-nos de tota la imatge gràfica de l’esdeveniment.

Per aquest 2015 ja estem començant a organitzar-nos. Si tens ganes de participar-hi contacta’ns (aquí) o vine a la propera reunió que farem el dimarts 26 de maig a les 18.30 a la Nau Ivanow.

+info:
· Park(ing) Day Barcelona
· #parkingdaybcn2014
· #parkingdaybcn15
· Park(ing) Day internacional