Park(ing) Day Barcelona 2019

El proper divendres 20 de setembre tindrà lloc el Park(ing) Day Barcelona 2019, esdeveniment anual que, mitjançant la transformació temporal de places d’aparcament al carrer, reivindica una ciutat més verda i humana, que aposti per una mobilitat sostenible i per reduir la contaminació atmosfèrica i acústica.

El Park(ing) Day es va celebrar per primer cop l’any 2005 a San Francisco (EUA) per iniciativa d’un col·lectiu d’arquitectes anomenat Rebar i actualment ja es realitza a més de 170 ciutats de tot el món.
A Barcelona l’any 2014 es va celebrar per primer cop de manera coordinada amb la participació d’unes 40 entitats que van crear unes 30 instal·lacions. El 2015 es van ocupar 36 places d’aparcament i hi van participar més de 55 entitats. També es va celebrar l’any 2016 i, després d’una pausa el 2017, l’any 2018.

Aquest any nosaltres serem just davant de la Nau Ivanow (C. Hondures, 20-30, La Sagrera) i plantejarem la instal·lació “Rever(d)tim Barcelona” que vol esdevenir un espai de reflexió, debat, participació, proposició i celebració al voltant de la sostenibilitat urbana i tot allò que implica (el verd urbà, l’espai públic, la mobilitat, la diversitat social…). Per això, al llarg de tot el dia hem previst una programació amb diferents activitats que inclourà:
– taller de pancartes pel clima, en motiu de la “Setmana global de vaga i acció pel clima” (20-27 de setembre).
– jocs infantils (xarranca, twister, tres en ratlla)
– dinar popular “de traje” (porta el que vulguis i ho compartim)
– zona de conversa i descans

+info:
· Park(ing) Day Barcelona
· bcnparkingday@gmail.com
· facebook
· twitter: #parkingdaybcn19 | #parkingdaybcn18 | #parkingdaybcn16 | #parkingdaybcn15 | #parkingdaybcn2014