Programa educatiu ArquiEscola

Amb l’aprovació el 2017 de la Llei de l’Arquitectura —que preveu la promoció de l’arquitectura a les escoles—, el COAC va impulsar la creació d’un programa educatiu per apropar l’arquitectura als centres educatius. Amb el convenciment de la necessitat d’aquesta tasca i per contribuir en l’acompliment d’aquesta llei, neix ArquiEscola, el programa educatiu d’arquitectura del COAC, un projecte per introduir l’estudi de l’arquitectura de forma transversal en el currículum educatiu per incidir en diferents àmbits de coneixement.

El globus vermell, ha sigut l’equip encarregat de l’elaboració d’aquest programa després de resultar guanyador d’un concurs convocat el desembre de 2017 pel COAC.

Amb aquest projecte, adreçat als centres de primària i secundària, es vol afavorir la construcció participada dels entorns urbans d’infants i joves, estimular el seu criteri per decidir sobre els espais que habitem i crear consciència sobre la influència de l’arquitectura en la nostra salut, entre d’altres.

Actualment, el programa entra en una fase de pilotatge amb diferents centres del territori amb l’objectiu de garantir-ne el seu bon funcionament.

El document és d’accés lliure i descarregable en pdf.

+ info