Programa educatiu del COAC

Capçalera-post_1
fotografia: Henri Cartier-Bresson

“l’arquitectura és… la vida; la vida mateixa prenent forma tal com va ser viscuda en el món d’ahir, tal com es viu avui en dia, o es viurà”. Frank Lloyd Wright

L’arquitectura està directament vinculada a les persones. Les ciutats on vivim i els espais que habitem condicionen la nostra qualitat de vida (confort i benestar) i afecten les nostres emocions.

Per aquest motiu, des d’El globus vermell creiem que transmetre eines de reflexió sobre l’entorn construït en l’etapa formativa bàsica és essencial per generar una visió crítica envers el paisatge urbà, fer possible una participació activa dels ciutadans en la planificació de les ciutats i, per tant, augmentar la qualitat urbana i la qualitat de vida dels propis ciutadans. Per això declarem que:

l’arquitectura és… de tots!
La percepció sobre l’espai habitat evoluciona al mateix ritme que nosaltres ens fem grans (també com a persones). Tots aprenem dels espais on habitem i tots els adaptem o modifiquem en funció de les nostres necessitats o sensibilitats. Per tant, podem dir que, en certa mesura, tots som arquitectes.

l’arquitectura és… emoció!
L’arquitectura ens genera experiències úniques amb les quals, des de ben petits, i com a éssers creatius i emocionals que som, ens atrevim a interactuar per construir els nostres propis espais de joc. L’experiència del descobriment genera emoció i entusiasme i permet mantenir viva la flama per seguir investigant i aprenent. Per aquest motiu, l’emoció ha de ser present en qualsevol procés d’aprenentatge.

l’arquitectura és… cultura!
L’arquitectura està estretament lligada a la identitat d’una societat i és un reflex de les diferents formes de viure al món i de la diversitat cultural. A més, l’arquitectura està intrínsecament vinculada a l’art (pintura, escultura, literatura, teatre, cinema, dansa…). Per tant, és essencial aproximar-nos-hi explorant diferents formes d’expressió i disciplines artístiques que fomentin la creativitat.

Amb aquesta declaració d’intencions anunciem que, de la mà del COAC, iniciem l’elaboració d’un programa educatiu per a les escoles amb la voluntat d’incidir en la introducció de la disciplina arquitectònica al curriculum escolar.

Ens posem mans a l’obra amb tota la il·lusió!