Assemblea Ciutadana pel Clima de Barcelona

L’Assemblea Ciutadana pel Clima de Barcelona va ser un procés deliberatiu de 100 persones escollides per sorteig entre els 16 i els 75 anys per debatre la situació d’emergència climàtica a la ciutat.

Aquesta assemblea deliberativa tenia l’objectiu de concretar les polítiques municipals necessàries per fer front, des de Barcelona, a l’emergència climàtic en els 3 temes que les persones participants van escollir: Energia, Mobilitat i infraestructures i Consum i residus.

Els debats van servir per fer recomanacions informades a l’Ajuntament de Barcelona, a les quals l’Ajuntament va haver de donar resposta i executar aquelles que tècnicament es van valorar viables d’implementar.

En total es van celebrar 10 sessions entre els mesos de setembre i desembre de 2022. En les tres primeres sessions es va realitzar formació sobre la crisi climàtica, una visita a l’ecoparc i es van triar els tres àmbits de treball: Energia, Mobilitat i infraestructures i Consum i residus. Després es van realitzar 6 sessions de treball que van permetre concretar diferents propostes. En l’última sessió, al mes de desembre, es va fer la presentació i votació de les 34 propostes definitives.

La concepció i dinamització del procés la vam dur a terme un equip d’equips liderat per Raons i del que també van participar, a més d’El globus vermell, Voltes, Equal Saree, Edas (Espai d’Anàlisi Social), Quepo, Quòrum Consultors i Pla Estel.

fotos

+ vídeo “Assemblea Ciutadana pel Clima de Barcelona. Què és

+ vídeo: “Assemblea Ciutadana pel Clima de Barcelona. Procés participatiu

+ vídeo: “Assemblea Ciutadana pel Clima de Barcelona. Recomanacions resultants