Assemblea Ciutadana pel Clima de Catalunya

L’Assemblea Ciutadana pel Clima de Catalunya va ser un procés deliberatiu de 100 persones escollides per sorteig per a construir col·lectivament solucions que donin resposta a un dels desafiaments més importants que tenim pel futur: el canvi climàtic.

Les persones assembleistes van tenir l’encàrrec d’analitzar, deliberar i elaborar propostes a partir de dos grans eixos:
– El desplegament de les energies renovables
– El model d’alimentació per al futur

El procés va servir per fer recomanacions i lliurar-les al Govern de la Generalitat, el qual les va avaluar i en va donar resposta per incorporar-les en les polítiques de país.

A més, l’Assemblea tenia l’ambició de:
– Millorar, complementar i innovar en les possibilitats per incorporar la ciutadania en l’elaboració de les polítiques públiques de la Generalitat.
– Contribuir a la generació de coneixement i sensibilització envers els reptes de l’emergència climàtica a Catalunya.

En total es van celebrar 6 sessions entre els mesos de novembre de 2023 i febrer de 2024. Les tres primeres sessions es van dedicar, principalment a la (in)formació dels assembleistes sobre la crisi climàtica, a partir de xerrades i debats entre experts de diferents àmbits. Les següents 3 sessions de treball van permetre concretar propostes, votar-les i fer-ne el lliurament als representants de la Generalitat.

La concepció i dinamització del procés la vam dur a terme un equip d’equips liderat per Raons i del que també van participar, a més d’El globus vermell, Voltes, Equal Saree, Edas (Espai d’Anàlisi Social), Quòrum Consultors i Pla Estel.

fotos

+ spot publicitari del procés

+ vídeos del procés