Debat ciutadà “Future 4 Citizens”

En el marc del programa “Future4Citizens” impulsat per ReImagine Europa, i en el marc de la Capital Europea de la Democràcia, el 19 d’octubre del 2023 es va celebrar el primer “Diàleg ciutadà Future4Citizens” al Palau Macaya.

Aquesta jornada tenia per objectiu escoltar les preocupacions i esperances dels ciutadans i construir consensos sobre els temes socials i econòmics més urgents. Així, es pretenia canviar la manera de pensar i parlar del futur d’Europa.
L’esdeveniment va comptar amb la participació de 40 ciutadans locals escollits aleatòriament que, juntament amb 10 experts en diferents àrees de coneixement, van debatre i reimaginar qüestions crítiques per arribar a definir, mitjançant un procés de participació i co-creació, idees i mesures polítiques innovadores aplicables.

La sessió de Barcelona, conduïda i dinamitzada per El globus vermell, va tenir continuïtat en sessions similars a diferents països europeus. Els resultats es van traduir en propostes polítiques per ajudar a construir l’agenda política abans de les eleccions europees de 2024.

fotos

+ article: “Future4Citizens Dialogues Barcelona: building shared visions for a better future

+ article: “Mayor rendición de cuentas de las instituciones públicas y más equidad fiscal para reducir la desigualdad, prioridades de los ciudadanos de Barcelona