Procés participatiu sobre dues places, Lleida

lleida-q

El programa “Espais Singulars”, impulsat des de la Regidoria de l’Hàbitat Urbà i la Sostenibilitat de l’Ajuntament de Lleida a través de la Fundació del Paisatge de Lleida, pretén recuperar, especialment, espais que es consideren emblemàtics o formen part de l’imaginari ciutadà i vol fer-ho mitjançant la participació ciutadana.
Els dos primers espais proposats per ser inclosos en el programa van ser les places de l’Auditori i de la Panera, totes dues qualificades d’espai verd però amb uns usos que, en gran part, no responien exactament a aquesta qualificació. Tots dos espais es troben a tocar del Turó de la Seu i per tots dos hi passava la muralla medieval.

Des d’El globus vermell vam dur a terme dos breus processos participatius paral·lels, un sobre cada plaça, amb l’objectiu de recollir les opinions dels veïns sobre les places actuals i els seus desitjos sobre les futures reformes.
Cada procés va constar de dues sessions ben diferents, amb les quals es pretenia recollir tant les opinions més reflexionades, fruit d’una sessió de debat col·lectiva, com les visions més espontànies i les necessitats més evidents, sorgides sobre el terreny, vivint i experimentant els espais, a través de dinàmiques participatives dutes a terme a les mateixes places.
Les sessions es van dur a terme els següents dies:
– Pl. de l’Auditori: 6 i 15 de juny de 2017
– Pl. de la Panera: 8 i 20 de juny de 2017

fotos sessions Pl. Auditori


fotos sessions Pl. Panera

+ vídeo