El context actual d’emergència climàtica exigeix apostar per mesures atrevides que no només contribueixin a mitigar els efectes del canvi climàtic sinó que també construeixin consciència col·lectiva per avançar cap a entorns urbans ecològicament sostenibles i saludables.
Els processos de canvi que viuen algunes escoles per introduir el verd en els seus espais, enriquir les oportunitats educatives, tot reconnectant amb la natura, i potenciar una educació per a la vida més vinculada als sentits i les emocions són una clara manifestació de la necessitat urgent d’actuar per recuperar el nostre respecte per la Terra.
Com s’originen aquests processos de canvi?
Els impulsos que sorgeixen des de baix, des de la ciutadania i les comunitats, són molts i cada vegada més, però també s’estan despertant iniciatives promogudes per les institucions.
El Pla del Verd i la Biodiversitat de l’Ajuntament de Barcelona o les Mesures de mitigació i adaptació al canvi climàtic i de promoció de la sostenibilitat de la Diputació de Barcelona són exemples d’accions impulsades des de l’administració pública.
Sorgeixi d’on sorgeixi l’espurna, aquests processos suposen una transformació individual i col·lectiva, ja que promouen la consciència de la importància del medi ambient, milloren les nostres relacions amb els altres i amb la Terra i provoquen canvis en la quotidianitat cap a hàbits de vida més sostenibles.
En aquesta exposició es presenta el Manual Patis x Clima, amb eines i estratègies per impulsar aquests processos de transformació, i també es mostren iniciatives diverses que treballen per un objectiu comú: recuperar el vincle de les persones amb la natura per tal de millorar la nostra salut i benestar dins d’un sistema social, polític i econòmic en harmonia amb els cicles naturals.
Comissariat El globus vermell
Disseny gràfic El globus vermell
Disseny muntatge expositiu El globus vermell