Els Tres Turons, balconada de Barcelona

10_3turons

Els Tres Turons (turons del Coll, del Carmel i de la Rovira) són importants pulmons verds de la ciutat que ofereixen fantàstiques vistes sobre Barcelona. Entre tots ells concentren diversos parcs (Parc de la Creueta del Coll, Park Güell, Parc del Carmel i Parc del Guinardó) els quals, connectats, configuren el gran Parc dels Tres Turons.
A més, en ells s’hi troben elements que ens parlen tant de la Barcelona burgesa de principis del segle 20 (Park Güell) com de la Guerra Civil (bateries antiaèries) o de les onades d’immigrants atrets per les oportunitats de feina i arribats majoritàriament durant els anys 60 (cases d’autoconstrucció). És a dir, no només són miradors excepcionals sobre la ciutat, sinó també sobre la seva pròpia història, plena de conflictes, lluites i contradiccions que, com a qualsevol ciutat, l’han anat configurant fins avui en dia.
Aquest itinerari pretén fer un recorregut per la història urbanística del Parc, des dels primers assentaments íbers, passant per la construcció de les bateries antiaèries i els posteriors assentaments de barraques, fins a arribar a les noves actuacions que l’Ajuntament planteja per aquesta reserva natural de Barcelona i les polèmiques veïnals que se n’han derivat.

  • Edats Tots els públics
  • Punt trobada Metro “Vallcarca” (L3)
  • Durada 2,5 hores
  • Guies Arquitectes membres d’El globus vermell
  • Reserves
fotos