A la descoberta del barri

El programa municipal “Camí escolar, espai amic” vol facilitar la mobilitat autònoma, segura i sostenible dels escolars a partir dels 8 anys. Treballant en col·laboració amb les comunitats educatives i les entitats locals dels barris, la iniciativa pretén millorar els entorns de les escoles per afavorir els desplaçaments urbans dels infants i joves.
Per aconseguir-ho cal plantejar unes actuacions que incideixin en el disseny de l’espai públic i d’altres que co-eduquin la ciutadania, tant els joves com els comerciants i habitants de la zona.
A més, el programa també pretén que els joves millorin el coneixement del seu barri i que assoleixin hàbits més saludables per a ells i més sostenibles per a la ciutat.

L’activitat realitzada està basada en 4 rutes circulars diferents pels carrers de l’entorn de l’escola, dissenyades en forma d’exploració urbana (amb plànols, brúixoles, fitxes, etc), amb l’objectiu que els joves es fixin i analitzin els diferents tipus d’espai públic: places i placetes, carrers de vianants, amb plataforma única o amb voreres, creuaments amb semàfors o “stops”, espais amb o sense arbrat i mobiliari urbà, etc.
Es formen 4 grups i cada grup explora una de les rutes i, al retornar a l’escola, es fa una posada en comú amb la resta de grups i es bolca tota la informació recollida en un gran mural col·lectiu.

  • Edats de 6 a 12 anys
  • Durada 2-3 hores
  • Dirigit a públic familiar
  • Conductors arquitectes membres d’El globus vermell
fotos (Escola Josep Maria Jujol, 12.05.2018)

+ enllaç de l’AFA de l’Escola Jujol sobre l’activitat