Ciudades Imposibles Barcelona

Ciudades Imposibles Barcelona aborda, des de les memòries compartides amb gent del barri de la Sagrera i amb diversos professionals i de l’arxiu documental generat, les eternes obres de la futura estació intermodal de la Sagrera i de transformació de l’eix ferroviari, així com tots els projectes de l’entorn descartats al llarg dels anys.
El projecte es concreta en una plataforma digital on, a partir d’una dramatúrgia hipertextual, cada usuari/espectador fa un recorregut interactiu, únic i personal, gràcies a diverses micro experiències d’observació (plànols i fotografies), lectura (textos), audició (testimonis dels veïns) i visionat (vídeos diversos).
D’altra banda, a la instal·lació museística del Museu Etnològic i de Cultures del Món s’hi despleguen parts del contingut de la plataforma digital i de la recerca realitzada.

Aquest projecte forma part de Ciudades Imposibles (PDF en castellà i anglès), una plataforma impulsada per la Compañía Opcional, dirigida per Aristeo Mora, que estudia i analitza la manera com els projectes arquitectònics i urbanístics inconclusos o fallits afecten diferents ciutats al món.
La versió barcelonina, presentada en el marc del programa “Creació i museus” del Grec, Festival de Barcelona, ha estat desenvolupada en col·laboració amb El globus vermell i ha comptat amb el suport de la Nau Ivanow i el Museu Etnològic i de Cultures del Món.

Ciudades Imposibles Barcelona: www.ciudadesimposibles.art

fotos de l'artefacte expositiu

.

El projecte Ciudades Imposibles Barcelona va comptar amb una primera fase de treball que es va dur a terme durant mes de novembre del 2019 en col·laboració amb veïnes i veïns del barri de la Sagrera. Aquesta primera fase va començar amb rutes d’exploració del territori (13 nov), va seguir amb un taller col·laboratiu (14-17 nov) i va finalitzar amb la creació i obertura del Museu de la Ciutat Impossible de la Sagrera (22+23 nov), una instal·lació escènica a la Nau Ivanow, principalment a la seva façana.

fotos de la primera fase