La muntanya de Montjuïc

montjuic-vista4

La muntanya de Montjuïc ha tingut molts papers rellevants i diversos al llarg de la història de la ciutat de Barcelona. D’una banda, per la seva situació privilegiada al costat de la ciutat i el mar i, de l’altra, per la seva peculiar orografia, amb pendent suau cap a la ciutat i escarpat de cara al mar.
Així doncs, ha acollit alguns dels primers assentaments humans de la plana, ha estat un punt militar clau en la defensa i opressió de la ciutat, hi hem enterrat els nostres antecessors durant molts segles i hem fet servir la seva pedra per a construir bona part de la ciutat. No és fins al 1929, amb la transformació de tot l’entorn de la muntanya en motiu de l’Exposició Internacional, on s’esdevé un canvi en la percepció dels barcelonins sobre la muntanya. A partir de llavors, la muntanya s’integra en l’imaginari col·lectiu dels ciutadans i els seus usos passen a ser recreatius i de lleure. Instal·lacions esportives, jardins, teatres i museus es reparteixen per la muntanya.

En aquest itinerari mostrem tots aquests diferents rols que Montjuïc ha desenvolupat fent especial èmfasi en el canvi de relació ciutat-muntanya esdevingut el 1929.

  • Edats Tots els públics
  • Punt trobada Davant de l’antiga fàbrica Casaramona (Caixa Fòrum)
  • Durada 2,5 hores
  • Guies Arquitectes membres d’El globus vermell
  • Reserves
fotos