Refugis festius

tires-colors-square

Les festivitats de la majoria de cultures del món sempre han estat vinculades a l’ús del color. Les explosions de color són sinònim de celebració i d’alegria i són clarament presents tant a les garlandes de les festes majors de pobles i ciutats del Mediterrani, com són, per exemple, les festes de Gràcia de Barcelona, com als pigments utilitzats al Holi Festival celebrat a països com l’Índia.
Un altre tret comú és l’entorn on tenen lloc aquestes celebracions, l’espai públic, i, en concret, les places. Un lloc dissenyat per acollir reunions i trobades, propietat de tota la ciutadania i que facilita, en definitiva, l’acte de celebrar.

Com a tancament del projecte Fem Escola, Fem Barri, Fem Plaça!, dut a terme per l’Escola Josep Maria Jujol durant el curs 2016-17, se celebra una gran festa plena d’activitats i tallers per transformar i vestir l’espai per a l’ocasió, tot acabant amb una gran paella per a 100 persones.

El globus vermell és l’encarregat de la concepció i la conducció del taller “Refugis festius” que, de manera col·laborativa i amb materials reciclats i naturals, es desenvolupa al llarg del matí per engalanar la plaça davant de l’escola.

  • Emplaçament Placeta Riera Sant Miquel
  • Duració 4 hores
  • Metodologia taller de creació
  • Conductors membres d’El globus vermell

+ vídeo (refugis festius 3’30”)

fotos