Chill-Àrea 51. Espai de participació

 

L’Espai Jove de Vallromanes (Àrea 51), inaugurat el juliol de 2016, és un equipament municipal adreçat als joves amb un espai de 120 m2 situat a la planta baixa de la zona esportiva. L’accés es fa a través d’un camp de futbol amb baix nivell d’utilització.
Per desig dels usuaris es realitza un procés participatiu de disseny, construcció i condicionament de la zona exterior immediatament adjacent a l’espai. El taller pretén implicar els usuaris en el disseny i cura de l’espai exterior com a bé comunitari.
De les sessions teòrico-pràctiques realitzades sorgeix el disseny d’un espai exterior amb dues zones ben diferenciades. D’una banda, una zona per seure, xerrar i trobar-se amb un banc en L, una tauleta i un banc mòbil existent. I d’altra banda, una altra zona amb un taulell alt a mode de barra i una taula baixa en L. Totes dues zones requereixen ser protegides del sol així que es preveu la col·locació de cables d’acer com a suport d’un umbracle vegetal futur.

En un moment del procés s’aprofita un esdeveniment lúdic i públic, l’EcoFira de Vallromanes, per fer el taller “L’umbracle dels joves”, durant el qual es confeccionen elements que serviran per fer ombra a la nova Chill-Àrea mentre la vegetació va prenent protagonisme.

  • Lloc Espai Jove de Vallromanes
  • Duració 3 mesos (primavera 2017)
  • Metodologia taller pràctic i teòric
  • Dirigit a nois i noies usuaris de l’Àrea 51
  • Conductors arquitectes d’El globus vermell i bioconstructor

fotos sessió teòrica 01


fotos sessió teòrica 02


fotos sessió EcoFira Vallromanes


fotos sessió teòrica 03


fotos sessió pràctica 01


fotos sessió pràctica 02

+ vídeo relacionat (minut 12’06”)