Exposició i publicació “Fàbrica Amadeu Carné”

“Fàbrica Amadeu Carné”
Associació Conèixer Història i El globus vermell. Amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona

Exposició “Fàbrica Amadeu Carné, testimoni del passat industrial de les Corts”

Publicació “Fàbrica Amadeu Carné”
· Edició: El globus vermell. 2023
· Format desplegable de 57 x 43 cm
· Única edició en català
· PDF descarregable

La Fàbrica Amadeu Carné, o popularment coneguda com a Ca n’Amadeu, es va inaugurar el 1910, al districte de Les Corts, com una de les principals productores barcelonines de maquinària i instal·lacions per a fàbriques de teixits. La seva construcció va propiciar la urbanització de la zona, amb la proliferació de passatges de cases baixes que van originar el barri de Sant Ramon.

El recinte de l’antiga fàbrica viurà, en els propers anys, una transformació del seu conjunt patrimonial per tal d’acollir nous equipaments municipals i espais verds per al veïnat. Per això, just abans de l’inici d’aquest procés, s’ha considerat que era un bon moment per recuperar i preservar la seva història i arquitectura. Així, l’Ajuntament de Barcelona ha impulsat aquest projecte -consistent en la publicació d’un desplegable i el disseny d’una exposició- amb l’objectiu de donar a conèixer l’origen i l’evolució d’aquesta fàbrica.
L’exposició es va inaugurar a l’octubre de 2023 al Centre Cívic Josep Maria Trias i Peitx del Districte de les Corts de Barcelona.

fotos