Jornades “Renaturalització d’espais educatius” Madrid 2021

Imagina que tots els patis de les escoles del nostre país passen a ser jardins públics on viure en contacte amb la natura. Això comportaria beneficis per la salut i el medi ambient, però també pedagògics, socials i culturals. El repte és enorme i per això cal una eina holística que ens permeti pensar aquestes transformacions de manera global.

Si fóssim capaces de transformar el nostre pati, la nostra escola, en un petit sistema humà sostenible i regeneratiu, segurament tindríem el coneixement per crear barris, ciutats i països perdurables en el temps, integrats en la naturalesa del nostre planeta.

L’objectiu últim del programa Patis x Clima és promoure una transició sostenible dels centres educatius a través de la cura de l’entorn que faciliti i doni eines per a l’adaptació i la mitigació del efectes del canvi climàtic.

A la primavera del 2021 vam tenir una cita a Madrid, al llarg de 2 jornades vam desenvolupar un seguit d’accions entorn al tema de la renaturalització dels espais educatius, vam compartir estudis científics que avalen la necessitat d’aquestes transformacions, experiències dutes a terme per l’administració de diferents comunitats autònomes, experiències de comunitats educatives …

Organització El globus vermell
Lloc Col·legi Oficial Arquitectes Madrid
Data 12 i 13 de maig del 2021
Patrocinadors i col·laboradors Fundació Biodiversitat del Ministeri per la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, Col·legi Oficial Arquitectes Madrid, Ajuntament de Madrid

+ programa jornades
+ resum jornades

fotos sessió matí

fotos sessió tarda

+ video sessió matí
+ video sessió tarda