Mòduls de mobiliari a Mont-rebei

planta 1-50 (2)

El Congost de Mont-rebei és l’únic gran congost de Catalunya que no ha patit els efectes de cap infraestructura de transport, i es manté quasi intacte, sense cap carretera o línia elèctrica que el travessi.
L’Espai Natura Congost de Mont-rebei rep anualment més de 30.000 visitants i la Masieta, com a punt d’acollida d’aquests visitants, permet donar a conèixer l’entorn natural, la fauna, la flora, la geologia i els productes de l’indret.
El centre de visitants és un espai multifuncional on la gent és acollida, informada i, si cal, aixoplugada. Per això els calia un mostrador informatiu, una zona de venda i exposició de productes (amb lleixes i taules expositives), uns suports pels plafons informatius (plànol de la zona, història geològica, animal i vegetal…), un espai cafeteria (refrescs, snacks, cafè…) i una zona d’estar i descans a l’entorn d’una estufa de llenya.
Com si d’un joc de construcció es tractés, proposem un únic mòdul de fusta que combinat de diferents maneres (apilat, recolzat un contra l’altre, de costat o dret…) permeti crear unitats multifuncionals donant resposta a les necessitats de l’espai.
El mòdul construït en fusta de pi (de Landes) és bàsicament un calaix de proporcions 1:3:3, de manera que els costats fan 0,60 m i la profunditat és de 0,20 m. Aquestes proporcions permeten col·locar els elements formant taulells alts on recolzar-se, bancs per seure i descansar, elements de suport d’informació de l’entorn, taules per seure, prendre alguna cosa o llegir, prestatges per exhibir els possibles objectes o elements informatius a la venda… A més, els detalls constructius del mòdul permeten unir-los un amb l’altre, encastar-hi un vidre per fer de vitrina, un rerefons per aconseguir una superfície plana o una porta per desar-hi material.
La proposta pretén donar resposta a les necessitats actuals de l’espai sense oblidar els possibles canvis de necessitats que pugui haver-hi en el futur.

  • Emplaçament província de Lleida
  • Superfície 130 m2
  • Client Fundació Catalunya – La Pedrera
  • Objectiu espai polivalent + mòduls multifuncionals
  • Condicionants ús materials naturals
documentació