Taller “Artistes al COAC”

coac-edifici+picasso_blog

La seu del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, projectada per Xavier Busquets, és un edifici singular pel contrast estilístic amb l’entorn, fet que va provocar força debat quan es va inaugurar, l’any 1962.
Però l’edifici també destaca pels esgrafiats dissenyats per Pablo Picasso i executats per Carl Nesjar, els quals representen motius relacionats amb Barcelona, Catalunya i les seves tradicions populars.
Aquests esgrafiats no només coronen i singularitzen el volum horitzontal de l’edifici sinó que esdevenen el vincle perfecte entre l’edifici i la Plaça Nova, espai públic on sovint s’hi desenvolupen les mateixes tradicions representades als esgrafiats.

I és aquesta relació entre arquitectura, art i espai públic la que volem explorar i desenvolupar en aquest taller, en el qual també plantejarem un exercici de composició en què l’art i l’arquitectura s’han de combinar per expressar els anhels de la societat, reflectir les seves aspiracions o representar allò que millor la defineix. Pretenem que els assistents al taller reflexionin sobre l’entorn urbà del Col·legi d’Arquitectes i sobre allò que defineix la societat actual, que en treguin unes conclusions i que a partir d’aquestes imaginin una fusió entre l’obra arquitectònica i obra artística que permeti establir una connexió emocional amb els vianants i un vincle en l’espai públic enfront de l’edifici.

Lloc: Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (Espai Picasso)
Dia i hora: dissabte, 10 d’octubre de 2015, d’11 a 13h
Edats: a partir de 6 anys
Preu: gratuït, però cal inscripció prèvia a activitatsculturals@coac.net