Tallers sobre la pel·lícula “Jacob, Mimi i els gossos del barri”

El proper 29 de novembre de 2019 s’estrenarà “Jacob, Mimi i els gossos del barri” (Edmunds Jansons, 2019), una pel·lícula d’animació que retrata la història d’un nen i una nena que, amb imaginació i l’ajuda d’uns gossos (que parlen!), defensen el seu barri de l’especulació immobiliària.

En motiu de la seva estrena, la cooperativa Drac Màgic, amb el suport del Pla de Barris, ens ha proposat de realitzar activitats a diverses escoles de Barcelona. L’objectiu és promoure l’esperit crític i fer reflexionar els alumnes sobre els seus barris, l’urbanisme de la ciutat i fenòmens com l’especulació immobiliària i la gentrificació.

Les escoles assistiran primer al visionat de la pel·lícula i, després, faran un col·loqui per reflexionar sobre els temes destacats a a pel·lícula. En una altra sessió, es farà el taller “El barri dels nostres somnis” a cada una d’aquestes escoles, el qual consistirà en una activitat creativa que inciti a reflexionar sobre les problemàtiques tractades a la pel·lícula, a detectar quines d’elles són properes a l’entorn habitat per l’alumnat i a debatre possibles solucions.