“Translocacions” a l’Arts Santa Mònica

translocacions

TRANSLOCACIONS | Observatori de projectes” és una exposició que comprèn una agrupació heterogènia de treballs artístics que, en el seu conjunt, afronten els fluxos de la mobilitat contemporània en interacció amb llocs concrets de diverses ciutats. Fenòmens de caràcter global com són el turisme, la migració o els desplaçaments per qüestions laborals, són tractats mitjançant projectes contextualitzats, que promouen un ventall d’opcions i formes d’actuar. En uns casos analitzen, en altres denuncien i en altres proposen alternatives sobre com aquests elements, que tenen una incidència geo-política de caràcter global, afecten o intercedeixen en el context local. Conseqüències de la mobilitat en relació amb la ciutadania, la identitat, la territorialitat, la diversitat, l’assentament o la construcció de l’espai públic, s’intersecten i s’afecten de manera dispar en funció de les circumstàncies, els moments i els emplaçaments.

Alguns dels membres d’El globus vermell vam participar al taller “Espais Zombi | #2 Besòs-Fòrum(BCN)“, del qual n’han sortit un parell d’intervencions que podreu veure exposades a l’Arts Santa Mònica:
– “Zombie Machine” és un joc que permet projectar ciutat de forma atzarosa, desinteressada i gens compromesa, de manera que en lloc de fer ciutat, es generen espais zombis. Dit d’una altra manera, és la màquina definitiva per a ludòpates de l’especulació.
– “I love La Mina” és un projecte que, mitjançant la fórmula d’una campanya publicitària, pretén posar en valor els aspectes positius que té el barri de La Mina i la gent que hi viu i actuar com un antídot contra allò qualificat de “zombie”.

Arts Santa Mònica
Rambla 7, 08002 Barcelona
15 juliol – 13 setembre de 2015
Inauguració: 15.07.2015, 19.00