Visites al Pavelló de la República en motiu del 80è aniversari (2017)

pr_2017-post

Aquest any 2017 es commemora el 80è aniversari del Pavelló de la República, construït a París l’any 1937 en motiu de l’Expo­sition Internationale des Arts et des Techniques appliquées à la Vie Mo­derne, i el 25è aniversari de la seva reconstrucció a Barcelona l’any 1992 en motiu dels Jocs Olímpics.

Per celebrar aquest doble aniversari, des d’El globus vermell hem decidit programar tres visites especials, obertes al públic en general, que coincidiran aproximadament amb tres dates assenyalades vinculades amb la història del Pavelló:

– Divendres 28 d’abril a les 17h
La ciutat basca de Gernika va ser bombardejada pels avions alemanys que donaven suport a Franco el 26 d’abril de 1937. Aquest fet tràgic va donar lloc al “Guernica” de Picasso, quadre pintat expressament per ser exposat al Pavelló de la República.

– Divendres 26 de maig a les 17h
L’Expo­sition Internationale de París es va inaugurar oficialment el 25 de maig, malgrat que alguns dels pavellons nacionals, inclòs els pavelló espanyol, encara no estaven del tot acabats.

– Divendres 14 de juliol a les 17h
Després d’una primera presentació exclusiva per a la premsa que va tenir lloc el 10 de juliol, finalment el 12 de juliol es va inaugurar de manera oficial el Pavelló, amb una primera festa dedicada exclusivament als obrers que van treballar en la seva construcció, una segona per als artistes que hi tenien obra exposada i, en últim lloc, una tercera amb l’ambaixador i les autoritats convidades.

Per inscripcions o per més informació escriviu-nos a info@elglobusvermell.org
El preu per persona és de 6€ (IVA inclòs).
+ info sobre el Pavelló de la República