Argallar. Exposició per jugar amb l’arquitectura

Entre el 13 de setembre i el 10 de novembre tindrà lloc “Argallar. Exposició per jugar amb l’arquitectura” al Museo Centro Gaiás de la Cidade da Cultura de Santiago de Compostela. Aquesta exposició, lúdica i interactiva, s’ha organitzat en col·laboració amb l’associació Ludantia -de la qual formem part- i el Proxecto Terra del COAG.

L’exposició està organitzada al voltant de set enormes caixes amb elements de joc i d’un gran tauler-espai central de joc. Sis caixes acullen cada una d’elles una geometria diferent -punt, línia, triangle i hexàgon, quadrat i cub, pentàgon i formes orgàniques- i la setena caixa presenta elements basats en el color, la llum i l’ombra. Pel que fa al tauler central de joc, està compost per un dibuix a terra, un volum i una paret.
“Argallar” és, per tant, un gran compendi de jocs a partir de l’arquitectura i d’un concepte: els espais de relació generats mitjançant el joc. Així, els infants jugant esdevenen l’exposició en si, ja que el joc construeix i transforma constantment l’espai, el qual propicia i incorpora múltiples variants i genera autonomia, llibertat i infinits possibles llocs de relació entre els seus jugadors.

Durant els dos mesos que romandrà oberta, l’exposició comptarà amb servei de mediació i educació per a aquells grups, col·legis o instituts que vulguin jugar amb els materials de l’exposició.