El futur del Palau de Vidre de Lleida a debat

La Regidoria de l’Hàbitat Urbà i la Sostenibilitat a través de la Fundació del Paisatge de Lleida, impulsen la segona edició del projecte Espais Singulars, amb la col·laboració del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya a Lleida (COAC). El programa Espais Singulars, pretén recuperar, especialment, espais que es consideren emblemàtics o formen part de l’imaginari ciutadà i vol fer-ho mitjançant la participació ciutadana.

Després d’haver promogut els concursos d’idees per a les places de la Panera i de l’Auditori, el procés participatiu dels quals va ser realitzar per El globus vermell, la Fundació del Paisatge de Lleida aborda ara un procés similar per definir quin ha de ser el futur del Palau de Vidre dels Camps Elisis.

El Palau de Vidre fou projectat per l’enginyer Josep Maria Cots Massana i construït el 1965 amb l’objectiu de proporcionar un espai firal cobert al recinte dels Camps Elisis. El pavelló destaca per la seva potent estructura de formigó armat i les àmplies façanes vidriades que li donen nom. El Palau es va construir sobre un antic estany projectat per Lluís Domènech el 1947.

En aquesta ocasió des d’El globus vermell tornem a encarregar-nos d’organitzar el procés participatiu amb el qual es posarà a debat quin ha de ser el futur del Palau de Vidre. El procés consisteix en dues sessions:

Visita guiada/dialogada al Palau de Vidre + Sessió de debat
Dissabte 9 de febrer, d’11.00 a 14.00
Punt de trobada: Pl. Borés (entrada als Camps Elisis)

Activitat a l’espai públic (dinàmica participativa i enquestes)
Dissabte 16 de febrer, d’11.00 a 14.00
C. Major / Pl. Pati de les Comèdies, entre l’IEI i l’IMAC

+ info