El globus vermell amb el festival 48h Open House Barcelona 2020

Enguany, com hem fet des de la primera edició, també participem al festival d’arquitectura 48h Open House Barcelona.

Aquest 2020, per adaptar-se a les circumstàncies provocades per la pandèmia, el festival s’allarga en el temps. Així, el 48h Open House Barcelona 2020 se celebra del 15 d’octubre al 15 de novembre, amb una àmplia programació en línia d’itineraris lliures i una exposició, i manté el cap de setmana del 24 i 25 d’octubre com a moment àlgid, amb moltíssims edificis oberts al públic.
D’altra banda, la programació d’aquest any s’organitza al voltant de la temàtica “La ciutat saludable. La ciutat dels 15 minuts“, per reivindicar aquella ciutat justa (respectuosa amb les persones), humana (que afavoreix una mobilitat sostenible i anul·la desplaçaments innecessaris) i sostenible (respectuosa amb el medi ambient), on els serveis bàsics mai es troben a més de 15 minuts a peu.
Precisament per això la programació també s’ha organitzat en zones que es poden recórrer a peu en desplaçaments inferiors als 15 minuts.

Des d’El globus vermell hi col·laborem amb uns àudios que permeten un itinerari lliure pels jardins interiors d’illa de l’Esquerra de l’Eixample i amb les visites guiades que oferirem a la Casa Bloc.

Casa Bloc
Edifici d’habitatges per a obrers impulsat per l’Administració catalana durant la Segona República, dissenyat per Josep Lluís Sert, Josep Torres Clavé i Joan Baptista Subirana i construït entre 1933 i 1939. Considerat avui un símbol de l’arquitectura racionalista a Barcelona, va representar una nova manera de pensar l’habitatge per als més necessitats, i de plantejar en clau local les propostes que en l’àmbit internacional trencaven amb la tradició i apostaven per noves solucions.
Diumenge 25 d’octubre, de 11.00 a 14.00 i de 16.00 a 19.00
+info

Itinerari lliure “Jardins interiors d’illa de l’Eixample”
Barcelona és una de les ciutats més denses del món i, alhora, és una de les que tenen menys zones verdes (es calcula que hi ha uns 6 m² de verd per habitant). A l’Eixample el 95% de la superfície està coberta per edificis, voreres, asfalt… i, per tant, només el 5% és terra transpirable. Tot i això, des de mitjan anys vuitanta fins avui dia, s’han obert més de setanta jardins interiors d’illa a la retícula de Cerdà i tots aquests jardins interiors d’illa representen més de 150.000 m² d’espai verd.
+info
+plànol-guia “Jardins interiors d’illa de l’Eixample. Barcelona”

info general: www.48hopenhousebarcelona.org