El taller de Culturnautes a Pis(o) Pilot(o)

culturnautes+dogville

La setmana del 20 al 24 de juliol vam estar realitzant, en el marc de Culturnautes, el taller “La casa on vull viure” inspirat en l’exposició “Pis(o) Pilot(o)” del CCCB.
Després d’una visita a l’exposició i mitjançant procés dinàmic i participatiu que parteix de les investigacions i experiències que s’hi mostren, vam construir, amb una cinquantena de nens i nenes d’entre 5 i 14 anys, habitatges per a diferents unitats de convivència. En el seu disseny es van tenir en compte les necessitats dels seus habitants i es va fer èmfasi en la sostenibilitat i l’accessibilitat. Alhora es va projectar l’espai públic proper als habitatges pensant en com donar resposta als interessos dels ciutadans.
Tota aquesta experiència la podeu trobar exposada fins a finals de setembre, a l’última sala de l’exposició “Pis(o) Pilot(o)“. Hi veureu amb imatges, textos i una reproducció a escala real del tipus d’espai que es vam contruir.
També podeu veure una selecció d’imatges del taller clicant aquí.

Aprofitem per informar-vos que els diumenges 20 de setembre i 11 i 25 d’octubre farem una nova versió d’aquest taller per a públic familiar i d’una durada de dues hores.
Més informació, aquí.

La imatge que il·lustra aquest post es un fotomuntatge a partir d’una escena de la pel·lícula “Dogville” (Lars von Trier, 2003), la qual va ser una referència visual molt important a l’hora de concebre el taller.