Itinerari pels interiors d’illa de l’Esquerra de l’Eixample

El festival Ús Barcelona arriba a la seva cinquena edició i enguany se celebrarà a l’antiga presó Model entre el dimarts 2 i el diumenge 7 d’octubre, tot coincidint amb la Festa Major de l’Esquerra de l’Eixample.
Autodefinit com “ritual d’art i espai públic”, el festival té com a objectiu rescatar el valor d’espais en desús dotant-los de nova vida i de nous usos a través de l’art urbà i de la participació de la ciutadania. Així, Ús Barcelona impregnarà el barri d’art urbà i instal·lacions artístiques i també s’omplirà de cultura popular, mostres d’entitats i comerços, dinars i sopars populars, activitats culturals, xerrades, cinefòrums…

Dintre d’aquesta àmplia programació el diumenge 7 d’octubre a les 11h El globus vermell oferirà un itinerari gratuït per conèixer els espais públics i l’arquitectura de l’Esquerra de l’Eixample, posant especial atenció als seus jardins interiors d’illa.
Us podeu inscriure a l’itinerari emplenant aquest formulari.

D’altra banda, si voleu aprofundir en el coneixement de l’edifici de la presó Model de Barcelona i en l’evolució de la tipologia arquitectònica de les presons, podeu llegir l’article “La Presó Model de Barcelona” que vam escriure a finals del 2017.